Gezinsuitbreiding!

Ja, je ziet het goed op de foto! Wij hebben ons gezin uitgebreid met kippen! Vanmorgen kregen we deze kleine kuikentjes (van een dag oud) en ze komen nu bij ons wonen. De eerste weken zullen ze bij ons in huis zijn, omdat ze nog veel warmte nodig hebben. Maar als ze ouder zijn en als het buiten ook warmer is, gaan ze naar buiten in hun eigen hok die Ruben momenteel aan het timmeren is 🙂

Ruben heeft het al een paar jaar over huisdieren. Het liefst zou hij een hond willen, maar dat zie ik niet zitten. En aangezien ik het meeste thuis ben en dus de grootste verantwoordelijkheid heb over het dier, had mijn stem de doorslag. Toen kwam Ruben een paar weken geleden met het idee voor kippen. En dat vond ik meteen een goed idee!

Ik heb altijd iets met kippen gehad en ze lijken me gezellige dieren. Naast dat het leuke huisdieren zijn, zijn ze natuurlijk ook nog functioneel, want ze leggen eieren! Toen mijn ouders van de stad naar het platteland verhuisden, moedigde ik ze ook aan om kippen te nemen. Dit hebben ze tot mijn teleurstelling altijd afgewimpeld. Maar nu heb ik dus zelf kippen in de tuin! Super gaaf!

Een goede voorbereiding is het halve werken zeggen ze altijd.. Nou daar was Ruben wel goed in de afgelopen weken. Elke minuut die hij overhad bracht hij door met filmpjes, artikelen en forums over kippen in de tuin. Hij stond er mee op en ging er mee naar bed. Maar dit is gelukkig niet voor niets geweest, want hij wist precies te vertellen wat we nodig hebben voor de kippen. Welke voer wel of niet goed is. En voor het voerbakje zijn we zelfs de hele stad door geweest, omdat Ruben een specifiek bakje zocht.

Vanmorgen hebben we de kuikentjes opgehaald en ooooh, wat zijn ze nog klein! Als je ze vasthoudt, heb je niet het idee dat je iets in je handen hebt. Iulia vond het helemaal geweldig! Zodra ze het gepiep hoorde vanuit de doos, begon zij ook als een kuikentje te piepen. Ruben deed ze voorzichtig in hun (voorlopig) nieuwe huisje en Iulia maakte allemaal dansjes voor ze. Zo blij was ze! Vervolgens pakte ze haar blokken en maakte een mooie toren voor de kuikens. De hele ochtend bleef ze in de buurt van de kuikens om ze steeds even te bekijken.

En de kuikens lijken ook al aardig gewend. Ze drinken en eten goed. En ze lopen gezellig door hun huisje heen. Af en toe is het wat lawaaierig en zijn ze even aan het ravotten. Al met al een hele nieuwe belevenis voor ons. We zijn erg benieuwd wat dit allemaal met zich meebrengt 🙂

Djoke Marissen

Djoke Marissen woont in Roemenië, is 26 jaar en mama van Iulia ('18) en echtgenote van Ruben. Samen met Ruben werkt ze voor Stichting Human Impact Romania en richt zij zich voornamelijk op onderwijs aan arme kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *