Een duurzaam leven leiden

Eigenlijk mijn hele leven ben ik er altijd wel mee bezig geweest: duurzaam leven. Het is mij met de paplepel er al in gegoten om bewust bezig te zijn met de aarde. Ook nu ik niet meer bij mijn ouders woon, ben ik er nog vaak mee bezig. Het heeft vaak z´n pieken en dalen en ik heb nog heel veel te leren!

Momenteel heb ik weer zo´n piek. Het begon toen we een ruime maand geleden een starterspakket aanschaften met essentiële oliën. Iulia was al een ruime week erg verkouden en sliep enorm slecht. Elk uur werd ze wakker ´s nachts. Je begrijpt misschien wel wat voor sfeer dat met zich meebracht in huis. Ik had via social media al wel eens gelezen over essentiële oliën en hun krachten en was er erg geïnteresseerd in. Ik vertelde Ruben erover en we zijn meteen de auto in gesprongen om een pakket te halen.

Diezelfde nacht hebben we de diffuser met een lavendel olie in Iulia haar kamer geplaatst en ze heeft de hele nacht doorgeslapen! WOW! En wij dus ook! 🙂 Ik zal binnenkort nog eens wat uitgebreider op dit onderwerp ingaan in een blog. Als je nu al meer informatie hier over wilt, kun je me altijd een (privé) bericht sturen. Je kunt bij mij tegenwoordig ook dezelfde starterskit nemen.

Op Instagram volg ik een Nederlandse verkoopster van dit merk en zij had een recept met badbommetjes geplaatst. Die heb ik gemaakt en gebruikt bij Iulia de volgende dag. Echt heerlijk en super makkelijk om te maken! Wij willen niet meer anders!

En toen begon het balletje te rollen. Wat kan ik nog meer vervangen? Ik was al een half jaar mijn was met zelfgemaakt wasmiddel. Ruben vindt het maar een gedoe, haha. Zo goed als mogelijk in Roemenië scheiden wij het afval. Sinds vorig jaar hebben we een moestuintje in de tuin. Waar ik ook erg enthousiast over ben. Overigens zaai ik de tomatenzaadjes momenteel binnen in eierschalen. En we hebben natuurlijk sinds vorige week kippen!! Wat kunnen we nog meer doen?

Er valt nog zo veel meer te doen. Ik raakte laatst aan de praat met een vriendin die vertelde dat zij wasbare billendoekjes gebruikt voor haar baby. Nou super, ga ik ook invoeren! Niets ingewikkelds aan. En die avond was ik mijn make-up aan het afhalen met wattenschijfjes. Hé, kan dit ook anders? Ja hoor! Even op Pinterest kijken en de volgende dag was ik al aan het naaien.

Ik wil me ook meer verdiepen in het vervangen van cosmetica. Zo heb ik mijn eigen dagcrème laatst gemaakt. En misschien binnenkort mijn eigen foundation. Allemaal mooie ideeën om de wereld een stukje beter te maken.

Heb jij nog meer ideeën? Laat het me weten! Alle beetjes helpen 🙂 Samen voor de wereld!

PS: op de bovenste foto heeft Iulia een haarband in haar haar van mijn shirt die 5 minuten daarvoor scheurde. Ik had er ook één in, maar dat paste niet op de foto haha. Nadat ik de foto gemaakt had, haalde ze haar haarband uit haar haar en gooide hem in de prullenbak :O

Djoke Marissen

Djoke Marissen woont in Roemenië, is 26 jaar en mama van Iulia ('18) en echtgenote van Ruben. Samen met Ruben werkt ze voor Stichting Human Impact Romania en richt zij zich voornamelijk op onderwijs aan arme kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *