DIY wasmiddel

Ruim een half jaar maak ik nu mijn eigen wasmiddel. Ik krijg geregeld de vraag hoe ik dit maak. Het is echt super makkelijk! Het is eigenlijk een mix van verschillende recepten die ik via andere website´s gevonden heb. Na een half jaar ben ik er achter dat ik het op deze manier goed vind, maar het kan zijn dat jij het met meer of minder zeep fijner vindt. Ik zou zeggen, ga er ook lekker mee experimenteren!

Je hebt nodig voor 1 liter wasmiddel:
✓ 15 gram geraspte Marseille zeep
✓ 1 liter water
✓ 12 druppels essentiële olie (voor bonte was doe ik meestal lavendel en voor de witte was lemon)
✓ (voor de witte was: 40 gram baking soda)

Kook het water in een pan. Voeg de zeep aan het water toe zodra het water kookt. Dit moet je even goed roeren en blijven roeren tot het water al het zeep heeft opgenomen. Als het is opgenomen voeg je voor de witte was nu de baking soda toe. Anders sla je deze stap over en zet je het vuur uit. Laat de zeep afkoelen.

Na een paar uur kun je de zeep in een fles doen. Deze laat je de hele nacht nog even open staan, zodat het goed kan afkoelen. Als je zeep hebt gebruikt wat palmolie bevat dikt het wat in, anders niet. Het is allebei goed. De volgende ochtend voeg je vervolgens de essentiële olie eraan toe. Als ik de wasmiddel ga gebruiken, houd ik meestal dezelfde hoeveelheid aan die ik ook altijd gebruikte bij de wasmiddel van de supermarkt. 

Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik! En wil je meer info over essentiële oliën? Stuur me gerust een berichtje! 

Djoke Marissen

Djoke Marissen woont in Roemenië, is 26 jaar en mama van Iulia ('18) en echtgenote van Ruben. Samen met Ruben werkt ze voor Stichting Human Impact Romania en richt zij zich voornamelijk op onderwijs aan arme kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *